Lamineerapparaat vastgelopen? Wij hebben de oplossing!

Met deze simpele stappen verwijdert u het vastgelopen document. Toch is het wel belangrijk om erachter te komen waarom de hoes is vast komen te zitten.

Vastlopers gebeuren regelmatig bij hoeslaminators (plastificeermachines) die men handmatig moet bedienen. Dat is een bekend, en vaak voorkomend probleem.

LEES: Wij zijn geen reparatie service. Gelieve geen telefonisch contact opnemen voor hulp met uw kapotte apparaat. U kunt contact opnemen als u een lamineermachine wilt huren, of voor het kopen van een nieuwe lamineermachine en/of lamineerfolie.

Waarom loopt een lamineermachine vast?

De meest voorkomende reden is eigenlijk gewoon een menselijke fout. De lamineerhoes is bijvoorbeeld schuin in de machine gestoken, waardoor de hoes zich tegen de rand drukt, en daardoor opkrult. Wanneer dit gebeurt is het ontzettend belangrijk zo snel mogelijk in te grijpen.
Dit gebeurt vaak met het lamineren van A4 documenten, omdat dit het meest gebruikte formaat is, en niet omdat het slechte hoezen zijn.

Als u wacht met het uitschakelen of de terugdraaiknop in te drukken kan het voorkomen dat de motor zelfs zo beschadigen dat het apparaat kapot gaat. In de meeste gevallen gaat de motor kapot, maar het kunnen ook de warmterollers zijn die vervormen of uit hun positie worden gedrukt. Dit gebeurt echt niet alleen bij lamineermachines van de Hema of Action, maar ook bij dure handmatige machines.

Een andere reden is dat de machine vuil is aan de binnenkant of dat er nog plastic of papier in de machine zit van een vorige vastloper.

5 stappen: Uw lamineerhoes loopt vast, wat nu?

Stap 1. Stop het apparaat als u ziet dat het vastloopt. Bij handmatig lamineren moet u altijd bij het apparaat staan en op het apparaat letten. Als de lamineerhoes schuin gaat of vastloopt bent u er als eerste bij. Het is belangrijk om gelijk het apparaat te laten stoppen. In sommige gevallen zit er een soort dodemansknop op, die het apparaat stopt. Duurdere apparaten hebben een optie om het document terug te laten draaien! Heeft u dat beiden niet, trek dan de stekker er uit.

Stap 2. Lamineermachine openmaken. Als de machine opengemaakt kan worden, open het, en verwijder de vastgelopen hoes via deze weg. Ook hier geen optie voor is, neem contact op met uw leverancier, of rechtstreeks met de fabrikant.

Stap 3. Trek de hoes er niet uit als u het apparaat niet kunt openen! Indien het echt niet mogelijk is om de machine te openen, is het verleidelijk het papier uit het apparaat te trekken. Pas op! Het probleem is wel dat hierdoor de machine beschadigd kan raken. Een bijkomend nadeel is dat de volgende keer hetzelfde probleem kan ontstaan. Ook kan de garantie van uw apparaat vervallen hierdoor.

Stap 4. Controleer naderhand altijd of er geen achtergebleven stukjes papier of plastic zijn. Verwijder ook deze zorgvuldig.

Stap 5. Lukt het echt niet. Neem dan zeker contact op met uw leverancier of de winkel waar u hem hebt gekocht.

Na het opstarten is het aan te bevelen nog even de lamineermachine te testen om te zien of hij nu wel weer goed gaat.

Uw machine kapot? Wij hebben dé oplossing!

Helaas zijn we geen reparateurs, maar kunnen u wel een hele goede oplossing bieden.

Bij ons kunt u namelijk een lamineerapparaat huren vanaf 49 euro voor papier tot en met A3 formaat.

Het betreft een volautomatisch lamineerapparaat waarbij u met 1 druk op de knop honderden documenten kan lamineren zonder omkijken.

U kunt gewoon aan het werk, en u laat het apparaat de rest doen.

Dit bespaart u veel tijd, geld en moeite!

Interesse? Neem contact met ons op.