Lamineerfolie op rol kopen? Je moet hier op letten!

Professionele lamineermachines gebruiken geen losse lamineerhoezen maar lamineerfolie op een rol. Deze rollen (het zijn er normaal gesproken 2) worden in het apparaat gedaan met behulp van kartonnen buizen.

Deze filmrollen zijn daarom niet geschikt om te gebruiken voor handmatige lamineermachines ook al lijkt het soms aantrekkelijk omdat het goedkoper kan zijn. Losse lamineerfolie in een handmatig apparaat vraagt op problemen.

De rol is afhankelijk van het apparaat

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen. Elk professioneel apparaat gebruikt zijn eigen ‘laadsysteem’. Je kan dus niet zomaar een paar rollen op internet bestellen omdat ze goedkoop zijn. Je kan ook niet zomaar een paar rollen bestellen bij een nieuwe leverancier zonder door te geven om welk apparaat en type het gaat.

Onze Revo producten hebben ook een eigen laadsysteem. Het is daarom niet mogelijk de filmrol te vervangen door een ander merk, maar ook de rol van het ene apparaat te vervangen door het ander. De rol in de Revo Office is bijvoorbeeld anders dan de rol voor de Revo T14.

De diktes van lamineerfolie

De dikte van de lamineerfilm is erg belangrijk voor het eindresultaat. Hoe dikker de film, des te steviger het document uiteindelijk gaat worden. Ook is de snelheid van het lamineren afhankelijk van de dikte, evenals de temperatuur op welk de lijm zal gaan smelten.

Onze meest verkochte film vindt u hieronder. (diktes worden weergegeven in micron) En dit is de dikte van 1 folie. Omdat een warme lamineermachine altijd 2 rollen gebruikt (1 voor de bovenste laag, en 1 voor de onderste) kun je het aantal verdubbelen om te weten wat het uiteindelijke resultaat is.

  • 50 micron
  • 80 micron
  • 125 micron

Daarnaast zijn de films verkrijgbaar in Matte en Glanzende afwerking. De matte folie heeft een wat doffe uitstraling terwijl de glanzende afwerking juist glimt. Wees er dus van bewust dat een glanzende afwerking nadelig kan zijn in een ruimte met felle lampen.

Een matte afwerking is juist goed om deze lichtweerkaatsing te voorkomen en er kan ook eenvoudiger op geschreven worden.

Lengtes van lamineerfolie op rol

Onze folies hebben verschillende lengtes. Hoe dikker de plastic, des te korter de rol. Hieronder ziet u een overzicht met de verschillende maten, en hoeveel A4 pagina’s gelamineerd kunnen worden. Bij elke bestelling krijgt u dus 2 rollen omdat de documenten aan beide zijden gelamineerd dienen te worden.

TypeRol set (meters / aantal A4 per rol)
50mic Glanzend100 meter /460 stuks
50mic Matte100 meter / 460 stuks
80mic Glanzend50 meter / 230 stuks
80mic Matte50 meter / 230 stuks
125mic Glanzend50 meter / 230 stuks
125mic Matte50 meter / 230 stuks

Te duur om een professionele machine aan te schaffen? Wij hebben dé oplossing!

Een volautomatische lamineermachine is voor veel bedrijven of organisaties te duur om aan te schaffen. Toch is het veel goedkoper om een volautomatische lader te gebruiken omdat u veel tijd en arbeid bespaart.

Bij ons kunt u een volautomatische lamineerapparaat huren vanaf 49 euro voor papier tot en met A3 formaat.

U kunt gewoon aan het werk, en u laat het apparaat de rest doen. En dat met 1 druk op de knop!

Dit bespaart u veel tijd, geld en moeite!

Interesse? Neem contact met ons op.