A4 plastificeren | honderden documenten in 1 keer

Het A4 papier formaat is waarschijnlijk het meest gebruikt formaat in Nederland. Veel documenten worden op A4 papier afgedrukt en daardoor is het ook de meest populaire maat om te plastificeren.

Bij plastificeren denkt men vaak aan éénzijdig beschermen van het document, maar plastificeren wordt in de volksmond vaker lamineren genoemd.

Als we het over lamineren hebben, betekent dit vaak het dubbelzijdig plastificeren!

A4 plastificeren en A3 met deze lamineermachine

Waarom A4 lamineren?

Als u documenten, foto’s of posters wilt beschermen tegen vocht, vuil en beschadigingen dan kunt u er eigenlijk niet omheen om hem netjes op te bergen of te lamineren. Het toevoegen van een plastic laag aan het document geeft die extra bescherming. U hoeft dan niet extra voorzichtig met het document om te gaan, en het document kan ook veel minder verkreukelen.

Lamineerfolie beschermt vaak ook tegen UV straling, zodat de kleuren van het document langer mooi en helder blijven. En voor elk papierformaat kunt u ook weer kiezen uit verschillende diktes. De diktes voor A4 lamineerhoezen worden aangegeven in microns. Hoe hoger het getal, des te dikker het plastic is. Dit kan ten goede komen van de bescherming, maar het kan ook afbreuk doen van de presentatie.

Wilt u documenten lamineren die groter zijn dan A4, of 2 A4 documenten samenvoegen, dan moet u ook eens ons andere blog lezen: A3 lamineren.

Papierformaten A5-A0

Het formaat van het document is dus erg belangrijk te weten alvorens het bestellen van lamineerhoezen. Hieronder is een kort overzicht met de verschillende papierformaten die we in Nederland gebruiken. In sommige landen worden B formaten gebruikt, welke we hier eigenlijk nooit of nauwelijks tegenkomen.

Het formaat van lamineerfilm dat nodig is om het document te beschermen is heel eenvoudig te achterhalen. Meet de lengte en breedte van het document en vergelijk het met de beschikbare papierformaten. Een professioneel lamineerapparaat kan nooit breder lamineren dan de machine aangeeft.

Voor referentie staan hieronder nogmaals de verschillende papierformaten.

  • A5: 14,8 cm bij 21,0 cm
  • A4: 21,0 cm bij 29,7 cm (210mm x 297mm)
  • A3: 29,7 cm bij 42,0 cm (297mm x 420mm)
  • A2: 42,0 cm bij 59,4 cm (420mm x 594mm)
  • A1: 59,4 cm bij 84,1 cm (594mm x 841mm)
  • A0: 84,1 cm bij 118,9 cm (841mm x 1189mm)

Eenmalig veel A4 documenten lamineren? Dit is de oplossing!

Hoe meer documenten u laat plastificeren bij een copyshop, des te goedkoper het wordt per stuk. Echter, de kosten voor het laten lamineren, zullen al snel oplopen. Als u het zelf, handmatig gaat doen, moet u allemaal losse lamineerhoezen kopen, en de documenten 1 voor 1 in de hoezen stoppen. En dan ook nog eens 1 voor 1 in de machine stoppen.

Dat is zonde van uw tijd!

Bent u op zoek naar een betere oplossing?

Bij ons kunt u een lamineerapparaat huren vanaf 49 euro voor papier tot en met A3 formaat. Het betreft een volautomatisch lamineerapparaat waarbij u met 1 druk op de knop honderden documenten kan lamineren zonder omkijken.

Ga zelf aan het werk, en laat het apparaat de rest doen.

Dit bespaart u veel tijd, geld en moeite!

Interesse? Neem contact met ons op.