A4 plastificeren | honderden documenten met in 1 druk op de knop

A4 papier is het meest gebruikte formaat papier in Nederland. De meeste documenten worden op A4 papier afgedrukt en daardoor zijn A4 lamineerhoezen zo populair.

Bij plastificeren moet je eigenlijk denken aan het éénzijdig beschermen van het document, maar plastificeren wordt in de volksmond vaker lamineren genoemd.

Als we het over lamineren hebben, betekent dit eigenlijk het dubbelzijdig plastificeren! Niet vergeten dus!

A4 plastificeren en A3 met deze lamineermachine

Waarom A4 lamineren?

Als u documenten, foto’s of posters wilt beschermen tegen vocht, vuil en beschadigingen dan kunt u er eigenlijk niet omheen om hem netjes op te bergen of te lamineren. Het toevoegen van een plastic laag d.mv. lamineren geeft die extra bescherming. U hoeft niet extra voorzichtig met het document om te gaan, en het document blijft ook veel langer in perfecte conditie. Verkreukelen wordt dan tot zijn minimum gereduceerd.

Maar lamineerfolie beschermt ook tegen UV straling, zodat de kleuren van het document langer mooi en helder blijven. En daarnaast kun je voor elk papierformaat kiezen uit verschillende diktes, welke juist meer of minder bescherming bieden. De diktes worden aangegeven in microns. Hoe hoger het getal, des te dikker het plastic is. Bedenk wel dat een dikkere laag ten goede kan komen van becherming, maar net zo goed afbreuk doen van de presentatie.

Wilt u documenten lamineren die groter zijn dan A4, of 2 A4 documenten samenvoegen, dan moet u ook eens onze andere blog lezen: A3 lamineren.

Papierformaten A5-A0

Het formaat van het document is dus erg belangrijk te weten alvorens het bestellen van lamineerhoezen. Hieronder is een klein overzicht met verschillende papierformaten die we in Nederland gebruiken. In sommige landen worden ook B formaten gebruikt, welke we hier in Nederland eigenlijk nooit of nauwelijks tegenkomen.

Het formaat van lamineerfilm dat nodig is om het document te beschermen is heel eenvoudig te achterhalen. Meet de lengte en breedte van het document en vergelijk het met de beschikbare papierformaten. Een professioneel lamineerapparaat kan nooit breder lamineren dan de machine aangeeft.

Voor referentie staan hieronder nogmaals de verschillende papierformaten.

  • A5: 14,8 cm bij 21,0 cm
  • A4: 21,0 cm bij 29,7 cm (210mm x 297mm)
  • A3: 29,7 cm bij 42,0 cm (297mm x 420mm)
  • A2: 42,0 cm bij 59,4 cm (420mm x 594mm)
  • A1: 59,4 cm bij 84,1 cm (594mm x 841mm)
  • A0: 84,1 cm bij 118,9 cm (841mm x 1189mm)

Eenmalig veel A4 documenten lamineren? Dit is de oplossing!

Hoe meer documenten u laat plastificeren bij een copyshop, des te goedkoper het wordt per stuk. Echter, de kosten voor het laten lamineren, zullen al snel oplopen. Als u het zelf, handmatig gaat doen, moet u allemaal losse lamineerhoezen kopen, en de documenten 1 voor 1 in de hoezen stoppen. En dan ook nog eens 1 voor 1 in de machine stoppen.

Dat is zonde van uw tijd!

Bent u op zoek naar een betere oplossing?

Bij ons kunt u een lamineerapparaat huren vanaf 49 euro voor papier tot en met A3 formaat. Het betreft een volautomatisch lamineerapparaat waarbij u met 1 druk op de knop honderden documenten kan lamineren zonder omkijken.

Ga zelf aan het werk, en laat het apparaat de rest doen.

Dit bespaart u veel tijd, geld en moeite!

Interesse? Neem contact met ons op.