Wat is een goede lamineermachine voor kantoor?

Een goede lamineermachine is een apparaat dat zo min mogelijk omkijken heeft. Vooral wanneer het gaat om plastificeren van tientallen of honderden papieren. Daarnaast wil je lamineerfilm gebruiken dat van hoge kwaliteit is en heel helder.

Wat is een lamineerapparaat?

Om papier te lamineren heb je een lamineerapparaat nodig. Een lamineerapparaat zorgt ervoor dat papier wordt geplastificeerd. Hierdoor kun je het papier, of document, veel langer mee laten gaan. Het is namelijk veel minder gevoelig voor vuil, vocht of slijtage. Met een warmte lamineerapparaat wordt de lijmlaag van de plastic door hoge temperatuur om het papier gesmolten als het ware.

Ga niet voor goedkoop

Er zijn verschillende soorten apparaten die zakelijk goed kunt gebruiken. De meest professionele apparaten hebben een automatische papiertoevoer en automatische snijder. En dat allemaal gepaard met een helder, kreukelloos eindresultaat.

Goedkope lamineermachines hebben vaak meerdere nadelen. Ten eerst hebben goedkope lamineerapparaten handmatige toevoer. Dit betekend dat je handmatig je papier in de folie moet stoppen en alle keurig netjes recht leggen. Dit kost ontzettend veel tijd en daarmee ook geld. Want je moet niet alleen de aanschafprijs in de gaten houden, maar ook de tijd van de werknemer die dit werk moet verrichten. Als je hier klaar mee bent komt waarschijnlijk het allergrootste probleem. Het handmatig toevoeren van alle lamineerhoezen.

Vergeet niet dat de snelheid van een handmatig lamineerapparaat minimaal 3 keer zo langzaam is als een volautomatisch lamineer apparaat.

Bekijk hieronder maar het verschil met een professionele, handmatige lamineermachine vs onze Revo-Office.

Dus alle nadelen van een goedkope laminator, met handmatige toevoer op een rijtje:

  • Je moet handmatig het papier in een lamineerhoes steken
  • Je moet handmatig het papier recht leggen
  • Je moet wachten tussen het toevoegen van papier
  • Handmatige lamineermachines zijn langzamer
  • Je moet continu bij het apparaat blijven staan
  • Je kunt geen andere taken verrichten terwijl je wacht
  • Het opstarten duurt langer
  • Je moet lamineerfolie kopen voor elke maat, ook als je die maar weinig gebruikt kunnen de kosten daardoor hoog oplopen.

Geld besparen door een machine te huren

Het nadeel van een volautomatische machine is misschien de aanschafprijs. De kosten hiervoor zullen voor scholen en kantoren soms te hoog zijn voor het aantal documenten dat gelamineerd moet worden. Daarom is het ook mogelijk om gebruik te maken van een huurservice.

Een lamineerapparaat huren kan al vanaf 49 euro, en kunt u gebruikmaken van een volautomatisch apparaat. Dit bespaart tijd, geld en moeite.