Laten lamineren? Documenten, posters en papier.

Geen zin om zelf te lamineren? Dan kun je er voor kiezen om een copyshop of drukkerij in te schakelen om uw documenten te laten lamineren. Als de documenten al in uw bezit zijn, kunt u even naar de drukkerij gaan of telefonisch een afspraak maken om langs te gaan.

Helaas kost dit aardig wat tijd, en moet de drukkerij of copyshop wel in de buurt zitten. Daarnaast is het laten lamineren een stuk minder aantrekkelijk qua kosten. Vooral als u bedenkt dat het niet alleen de kosten zijn, maar ook de tijd die hiermee gepaard gaat.

Zelf plastificeren kost toch meer tijd?

Nee, dan bent u helaas verkeerd voorgelicht. Er zijn namelijk volautomatische lamineermachines die met 1 druk op de knop honderden documenten of foto’s lamineren zonder omkijken.

Zo een volautomatische lamineermachine is natuurlijk niet voor elke onderneming of organisatie een optie om aan te schaffen. Vooral niet als men maar af en toe enkele tientallen of honderden documenten plastificeert. In dat geval is het misschien handiger om een lamineerapparaat te huren.

Hieronder zijn 2 verschillende apparaten te zien. De linker is een ‘gewone’ lamineermachine waarbij u de documenten handmatig in een lamineerhoes moet stoppen, en daarna handmatig aan de machine toevoeren. De rechter is een volautomatische lamineermachine. Hiermee legt u de documenten op het apparaat en met een druk op de knop worden ze allemaal netjes, 1 voor 1 geplastificeerd.

Lami Leon 13DX Lamineerapparaat
Handmatig lamineren
Volautomatisch lamineren

Het huren van een lamineerapparaat via Lami-Europe B.V. bespaart niet alleen tijd, maar ook kosten. We hebben de voordelen even op een rijtje gezet voor u.

 • U betaalt geen hoge aanschafkosten
 • U betaalt alleen voor de lamineerfilm die u gebruikt
 • U hoeft geen voorraad lamineerfolie in huis te hebben
 • U hebt meer werkruimte nadat u klaar bent met het gebruiken van de lamineermachine, omdat we die weer bij u ophalen
 • U betaalt alleen voor de tijd dat u de machine huurt
 • U hoeft geen afspraak te maken met een drukkerij
 • U hoeft geen bezoek te brengen aan een copy shop
 • U krijgt de lamineermachine gratis bezorgd en opgehaald
 • U hoeft niet bij de lamineermachine aanwezig te zijn, want alles gaat automatisch
 • U kunt doorgaan met waar u goed in bent, uw werk. Lamineren en afsnijden doe de machine
 • U hoeft niet elk document handmatig in een hoesje te stoppen
 • U bespaart tijd door niet continu bij de machine te staan en de documenten recht te leggen

A5, A4 en A3 documenten laten lamineren

Een van de grootste voordelen van volautomatische lamineermachine is de snelheid en eenvoud. Ook met het plastificeren van verschillende formaten zoals A5 A3 en A4, hoeft u niet de film te verwisselen. Er wordt 1 rol met lamineerfilm (lamineerfolie) gebruikt waardoor alle 3 formaten gelamineerd kunnen worden.

Documenten laten lamineren kan dus ook gewoon bij u op kantoor, op school, of in de kantine.

Hieronder enkele voorbeelden van bedrijven waar onze lamineerapparaten worden gebruikt.

Geld besparen door een machine te huren

Een lamineerapparaat huren kan al vanaf 49 euro en kunt u gebruikmaken van een volautomatisch apparaat. Dit bespaart tijd, geld en moeite.